10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Riešutų vyniotinis su varške
Riešutų vyniotinis su varške / Dangiros Šimašiutės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros.

2. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir paskrudinkite juos įkaitintoje orkaitėje 10-13 min., kol parusvės.

3. Biskvitui skirtus kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite juos su cukrumi iki šviesios masės.

4. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

5. Miltus persijokite ir po truputį dėkite į kiaušinių masę, pakaitomis su plaktais baltymais.

6. Biskvito tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tolygiai paskleiskite ir kepkite, jau nuo riešutų skrudinimo įkaitusioje orkaitėje 13-15 min, kol gražiai pagels.

7. Ištraukus biskvitą iš orkaitės, uždenkite jį lengvai sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu, prilaikant drauge su popieriumi, ant kurio kepė, jį apverskite, kad rankšluostis būtų apačioje, o kepimo popierius viršuje, atsargiai nuimkite prilipusį popierių ir naudodamiesi rankšluosčiu suvyniokite biskvitą iš išorės susukite šį vyniotinį ir leiskite atvėsti.

 

8. Kremui varškę ištrinkite su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu, dėkite jo daugiau ar mažiau, priklausomai, kiek norite saldumo. Įmaišykite jogurtą arba grietinę, kad kremas suminkštėtų.

9. Skrudintus riešutus susiauskite į virtuvinį rankšluostį ir patrinkite, kad nusiluptų kuo daugiau luobelių, pašalinkite luobeles, o riešutus pastuksenkite sunkiu daiktu, kad jie susiskaldytų, bet nesusimaltų labai smulkiai.

10. Atsidėkite 4 šaukštus paruošto kremo.

11. Biskvitą išvyniokite, likusį kremą tolygiai paskleiskite jo paviršiuje ir vėl atsargiai susukite. Aptepkite atidėtu kremu ir apiberkite skaldytais riešutais. Dėkite į šaldytuvą bent 4-6 val., o geriausiai, per naktį.

12. Prieš patiekiant apiberkite cukraus pudra.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.