Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. biskvitui
- Cukrus 160 g biskvitui
- Miltai 160 g biskvitui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Lazdynų riešutai 300 g papuošimui
- Cukraus pudra 2 valg. š. papuošimui
- Varškė 400 g pusriebės; kremui
- Riešutų sviestas 160 g lazdyno riešutų; kremui
- Jogurtas 4 valg. š. natūralaus, geriausia graikiško arba grietinės; kremui; gali reikėti ir daugiau
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir paskrudinkite juos įkaitintoje orkaitėje 10-13 min., kol parusvės.
3. Biskvitui skirtus kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite juos su cukrumi iki šviesios masės.
4. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
5. Miltus persijokite ir po truputį dėkite į kiaušinių masę, pakaitomis su plaktais baltymais.
6. Biskvito tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tolygiai paskleiskite ir kepkite, jau nuo riešutų skrudinimo įkaitusioje orkaitėje 13-15 min, kol gražiai pagels.
7. Ištraukus biskvitą iš orkaitės, uždenkite jį lengvai sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu, prilaikant drauge su popieriumi, ant kurio kepė, jį apverskite, kad rankšluostis būtų apačioje, o kepimo popierius viršuje, atsargiai nuimkite prilipusį popierių ir naudodamiesi rankšluosčiu suvyniokite biskvitą iš išorės susukite šį vyniotinį ir leiskite atvėsti.
8. Kremui varškę ištrinkite su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu, dėkite jo daugiau ar mažiau, priklausomai, kiek norite saldumo. Įmaišykite jogurtą arba grietinę, kad kremas suminkštėtų.
9. Skrudintus riešutus susiauskite į virtuvinį rankšluostį ir patrinkite, kad nusiluptų kuo daugiau luobelių, pašalinkite luobeles, o riešutus pastuksenkite sunkiu daiktu, kad jie susiskaldytų, bet nesusimaltų labai smulkiai.
10. Atsidėkite 4 šaukštus paruošto kremo.
11. Biskvitą išvyniokite, likusį kremą tolygiai paskleiskite jo paviršiuje ir vėl atsargiai susukite. Aptepkite atidėtu kremu ir apiberkite skaldytais riešutais. Dėkite į šaldytuvą bent 4-6 val., o geriausiai, per naktį.
12. Prieš patiekiant apiberkite cukraus pudra.