Ingredientai
- Kiauliena 1500 g 1 kg - karkos, 1vnt. kulniukų ir 1 - 2 vnt. - uodegyčių
- Vištiena 1 vnt. ketvirtis
- Kumpis 500 g kiaulienos
- Svogūnai 1 vnt. didelio
- Morkos 1 vnt.
- Laurų lapai 4 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis smulkintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Česnakai 4 skiltelės
Kaip gaminti
Šaltiena |
Mėsytę nuplaukite, nuskuskite šerelius nuo karkos, kulniukų ir uodegyčių, palikite šaltame vandenyje pamirkti.
Sudėkite mėsytę į puodą. Vandens pylkite tiek, kad apsemtų mėsytę.
- Recepto autorė norėtų atkreipti dėmesį, kad pilant vandenį, svarbu nepamiršti, kad jis kažkiek nusigarins ir, kad virimo proceso metu vandenuko „dapilinėti“ nepatartina (didelė tikimybė, kad šaltiena nesustings).
- Taigi, ant mažos ugnies padruskintame vandenyje mėsytes virkite valandą laiko.
- Po valandos virimo, sudėkite į puodą morką į ketvirčiais supjaustytą (kad greičiau apvirtų dalinu ją į dalis), svogūną didelį į keturias dalis perpjautą, lauro lapų kelis vnt., juodojo pipiro smulkinto.
- Dar po valandos virimo išjunkite ugnį. Kiek atvėsusią mėsą nukaulinkite, morką susipjaustykite griežinėliais, sultinį nukoškite, kad nebeliktų smulkių kauliukų.
- Puode virusius svogūnus, lauro lapus išgraibykite ir išmeskite – jų nebereikės, savo skonį sultiniui jau suteikė.
- Į lėkštutes sudėkite mėsytę, morkas, smulkintą česnaką ir užpilkite sultiniu.
- Atšalus sudėkite į šaldytuvą ir laukite kol sustings.
- Patiekite ant šventinio stalo.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Ieva Tursaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita