Ingredientai
- Kreminis sūris 200 g
- Čederio sūris 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Česnako milteliai 0,5 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Laiškiniai česnakai 1 sauja
- Džiovintos spanguolės 0,5 st.
- Pistacijos 0,5 st.
- Pekaninių karijų riešutai 0,5 st.
- Vorčesterio padažas 1 arbat. š. nebūtina
- Saldus čili padažas 1 arbat. š. nebūtina
- Krekeriai 20 vnt. patiekimui, jei formuosite mažus rutuliukus – nereikia
Kaip gaminti
1. Indelyje sumaišome smulkintus česnako laiškus, džiovintas spanguoles, pistacijas ir pekano (karijų) riešutus.
2. Kitame dubenyje sumaišome kreminį sūrį, smulkiai tarkuotą čederio sūrį, prieskonius, padažus ir trečdalį smulkintų riešutų-spanguolių mišinio.
3. Paruoštą sūrio masę perkeliame į šaldytuvą ir palaikome bent pusvalandį.
4. Iš masės formuojame vieną didelį rutulį arba daug mažesnių rutuliukų, kuriuos gausiai apvoliojame likusiame riešutų-spanguolių mišinyje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos