Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Šventinis tortas su spanguolėmis ir aguonomis

Tortas su spanguolėmis ir aguonomis
Tortas su spanguolėmis ir aguonomis / Studijos „Fotopastelė“ nuotr.
Skaitysiu vėliau

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šis receptas iš knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurioje kiekvienam metų savaitgaliui skyriau po viena saldų receptą. Spanguolės – vienintelės sezoninės uogos, kurių visą žiemą galima nusipirkti šviežių. Kepdama šį tortą spanguoles įmaišau į biskvito tešlą, jos ypač gražiai atrodo prapjovus tortą, o valgant suteikia gaivos ir vitaminų.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 20 cm skersmens kepimo formai

1. Iškepkite biskvitus. Minkštą sviestą išsukite su klevų sirupu ir toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Miltų mišinį suberkite į skystąją tešlos dalį ir užmaišykite tešlą. Į ją suberkite švarias spanguoles, aguonas, įlašinkite vanilės ekstraktą ir atsargiai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite sviestu. Supilkite 1/3 paruoštos tešlos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Lygiai taip pat iš likusios tešlos iškepkite dar du biskvitus. Iškepusius aušinkite ant grotelių.

2. Paruoškite kremą. Maskarponę gerai išplakite su klevų sirupu, tada sudėkite graikišką jogurtą. Kremą skaninkite citrinų sultimis.

3. Formuokite tortą. Į tą pačią kepimo formą, kurioje kepėte biskvitus, patieskite kepimo popierių, kad galėtumėte lengviau išimti tortą. Ant jo dėkite pirmąjį biskvitą ir tepkite kremą, tada antrąjį biskvitą, jį paspauskite rankomis ir vėl pertepkite kremu. Galiausiai uždėkite paskutinį biskvitą ir jį gražiai aptepkite kremo sluoksniu. Tortą statykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai išimsite iš torto formos, šonus aptepkite likusiu kremu. Tortą apibarstykite aguonomis ir papuoškite šviežių rozmarinų šakelėmis, primenančiomis eglutes.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.