Ingredientai
- Sviestas 200 g biskvitui
- Klevų sirupas 200 g biskvitui ir dar 5 šaukštai kremui
- Speltų miltai 200 g šviesių; biskvitui
- Kiaušiniai 3 vnt. biskvitui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. biskvitui
- Spanguolės 1 st. šviežių; biskvitui
- Aguonos 2 valg. š. biskvitui ir dar šiek tiek papuošimui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Maskarponės sūris 400 g kremui
- Jogurtas 400 g graikiško; kremui
- Citrinos sultys 1 valg. š. kremui
- Rozmarinai 5 vnt. šviežių; papuošimui
Kaip gaminti
Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 20 cm skersmens kepimo formai
1. Iškepkite biskvitus. Minkštą sviestą išsukite su klevų sirupu ir toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Miltų mišinį suberkite į skystąją tešlos dalį ir užmaišykite tešlą. Į ją suberkite švarias spanguoles, aguonas, įlašinkite vanilės ekstraktą ir atsargiai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite sviestu. Supilkite 1/3 paruoštos tešlos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Lygiai taip pat iš likusios tešlos iškepkite dar du biskvitus. Iškepusius aušinkite ant grotelių.
2. Paruoškite kremą. Maskarponę gerai išplakite su klevų sirupu, tada sudėkite graikišką jogurtą. Kremą skaninkite citrinų sultimis.
3. Formuokite tortą. Į tą pačią kepimo formą, kurioje kepėte biskvitus, patieskite kepimo popierių, kad galėtumėte lengviau išimti tortą. Ant jo dėkite pirmąjį biskvitą ir tepkite kremą, tada antrąjį biskvitą, jį paspauskite rankomis ir vėl pertepkite kremu. Galiausiai uždėkite paskutinį biskvitą ir jį gražiai aptepkite kremo sluoksniu. Tortą statykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai išimsite iš torto formos, šonus aptepkite likusiu kremu. Tortą apibarstykite aguonomis ir papuoškite šviežių rozmarinų šakelėmis, primenančiomis eglutes.