Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Cukrus 1 st. nerafinuoto cukranendrių; bikvitui
- Speltų miltai 1 st. šviesių; bikvitui
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š. po šaukštelį biskvitui ir kremui
- Druska 1 žiupsnelis bikvitui
- Liofilizuotų moliūgų milteliai 3 valg. š. geltonam biskvitui
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė; geltonam biskvitui
- Citrinos sultys 4 valg. š. po šaukštą kiekvienos spalvos biskvitui ir dar šaukštas kremui
- Liofilizuotų špinatų milteliai 3 valg. š. žaliam biskvitui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė; žaliam biskvitui
- Liofilizuotų burokėlių milteliai 2 valg. š. raudonam biskvitui
- Liofilizuotų aviečių milteliai 1 valg. š. raudonam biskvitui
- Varškė 300 g kremui
- Pienas 1 st. kremui
- Želatina 2 arbat. š. kremui
- Vanduo 50 ml kremui
- Medus 3 valg. š. skysto; kremui
- Aguonos 1 valg. š.
Kaip gaminti
Pastaba: ingredientai paskaičiuoti 20 cm skersmens torto formai.
1. Iškepkite biskvitus. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kad jie net pabaltų. Supilkite vanilės ekstraktą, įberkite žiupsnelį druskos ir miltus, užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.
2. Geltonam biskvitui 1/3 paruoštos tešlos išmaišykite su liofilizuotais moliūgų milteliais, smulkiai nutarkuota apelsino žievele ir citrinų sultimis. Geltonąją tešlą supilkite į kepimo formą, jos dugną išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite aliejumi. Biskvitą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Kai iškeps, išimkite iš formos, padėkite aušti ant grotelių ir kepkite kitos spalvos biskvitą.
3. Žaliam biskvitui 1/3 paruoštos tešlos išmaišykite su liofilizuotais špinatų milteliais, smulkiai nutarkuota citrinos žievele ir citrinų sultimis. Kepkite taip pat kaip pirmąjį biskvitą.
4. Raudonam biskvitui likusią tešlą sumaišykite su burokėlių ir aviečių liofilizuotais milteliais bei citrinų sultimis. Iškepkite lygiai taip pat kaip du ankstesnius. Iškepusius spalvotus biskvitus palikite ant grotelių, kad visiškai atauštų.
5. Paruoškite kremą. Varškę elektriniu trintuvu labai gerai sutrinkite su pienu ir medumi. Trinkite, kol gausite vientisą varškės kremą be jokių gumuliukų. Jį gardinkite vanilės ekstraktu, citrinų sultimis, įberkite aguonų ir gerai išmaišykite. Želatiną užmerkite 50 ml vandens ir palikite išbrinkti, tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje, kol visai ištirps. Želatiną palikite ataušti ir dar šiltą, bet ne karštą lėtai supilkite į paruoštą kremą ir gerai išmaišykite.
6. Formuokite tortą. Kepimo formos, kurioje kepėte biskvitus, dugną išklokite kepimo popieriumi ir guldykite raudoną biskvitą. Užtepkite dalį kremo ir paslėkite antruoju žaliu biskvitu. Ant viršaus tepkite dar vieną kremo sluoksnį ir uždėkite paskutinį geltoną biskvitą. Jį šiek tiek paspauskite, kad kremas tolygiai pasiskirstytų. Ant torto viršaus užpilkite likusį kremą, paskirstykite jį šaukštu ir kelioms valandoms arba per naktį statykite į šaldytuvą. Pjaustykite ir valgykite jau visai sustingusį.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis