Ingredientai
- Miltai 10 valg. š.
- Kakava 3 valg. š.
- Sviestas 180 g
- Varškė 400 g „President“
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinėlė 5 valg. š.
- Cukrus 4 valg. š.
- „Danssukker“ cukrus „Farinas“ 4 valg. š.
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. nubraukti šaukšteliai
- Krakmolas 1 valg. š.
- Juodasis šokoladas 20 g papuošimui
- Riešutai 20 g papuošimui
- Uogos (papuošimui) 20 g
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įplakite kiaušinius (vieną baltymą palikite), supilkite nešaltą grietinėlę, miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.
2. Tešlą padalinkite pusiau ir į vieną pusę įmaišykite kakavą. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tamsią tešlą, jos kraštus šaukštu pakelkite.
3. Varškę nusunkite, jei yra skysčio, įberkite krakmolo. „Farino“ cukrų gerai ištrinkite su kiaušinio baltymu, įmaišykite į varškę ir supilkite ją ant tešlos. Užklokite likusia balta tešla varškę.
4. Kepkite 30 min. ir puoškite pasitelkę vaizduotę.
Aš kraštus su specialiu įrankiu apliejau karamele, po to glaisčiau milteliniu cukrumi, puošiau riešutais bei uogomis. Geriau valgyti kai atšąla.
Autorės nuotr./Šventinis varškės pyragas |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita