Ingredientai
- Sviestas 75 g
- Cukrus 190 g 60 g tešlai ir 130 g įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. po 2 vnt. tešlai ir įdarui
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 4 g
- Aliejus 1 valg. š.
- Varškė 500 g
- Pienas 130 ml
- D. Oetker vanilinis pudingas (pakelis): 1 vnt.
Kaip gaminti
- Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su cukrumi, miltais, kiaušiniais ir kepimo milteliais.
- Tešlą išminkykite ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. Ji turi būti tokia, kad būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
- Įdarui išsukite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi. Sukrėskite varškę ir gerai viską sumaišykite, kad neliktų gumuliukų.
- Kitame inde sumaišykite pieną su pudingo milteliais, supilkite į varškės masę ir maišykite. Įdaras gaunasi gana skystas, kefyro konsistencijos.
- „Atsegamą“ kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir aplipdykite tešla tiek jos dugną, tiek šonus.
- Supilkite įdarą ir kepkite 170 °C orkaitėje. Po 15 min. karštį sumažinkite iki 150 °C ir dar apie 30–35 min. kepkite.
Pastebėjimai: kepimo laiką teko koreguoti – kepiau apie 1 val. 30 min. Geriausia laikyti 170 °C temperatūroje, nes varškė ilgai būna skysta. Priklauso nuo to kokio skystumo varškė.
Receptą atsiuntė Rita Matulkaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita