Ingredientai
- Miltai 200 g
- Cukrus 1 st. 0,5
- Grietinėlė 2 st. 0,5 st. - keksams ir 80 ml - plakamosios - kremui
- Kakava 2 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1,5
- Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. žievelių ir šlakelis sulčių - kremui
- Sviestas 60 g
- Šokoladas 150 g tarkuoto
- Likeris 10 ml šlakelis apelsinų
- Pabarstukai: (įvairūs ir baltojo šokolado snaigučių) 1 sauja
- Sūris 250 g šokoladinio grietinėlės sūrio, pavyzdžiui, „Philadelphia“
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š. kremui
Kaip gaminti
- Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles.
- Pamažėle supilkite grietinėlę, apelsinų likerį, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite.
- Po truputį tešlos krėskite į keksiukų formeles. Jas pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min.
- Šaldytuve gerai atvėsintą grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
- Šokoladinio sūrio masę kelis kartus pertrinkite per sietelį ir, kabindama šaukštu iš apačios, įmaišykite plaktą grietinėlę.
- Paruoštą kremą sukrėskite į konditerinį maišelį ir užspauskite ant keksiukų. Puoškite balto šokolado snaigutėmis ir šventiškais pabarstukais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita