Ingredientai
- Grybai 15 g džiovintų
- Vanduo 125 ml karšto
- Sviestas 75 g minkšto; + dar 1 šaukštas
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Citrinos sultys 1 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite valandą.
2. Po valandos grybus išgriebkite iš vandens (vandens neišpilkite), nuspauskite ir kuo labiau susmulkinkite.
3. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite tą papildomą šaukštą sviesto, sudėkite į jį smulkintus grybus ir maišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol grybai pradės lipti prie dugno. Supilkite į grybus vandenį, kuriame jie mirko ir retkarčiais pamaišydami garinkite jį tol, kol grybai vėl pradės lipti prie dugno. Grybus išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
4. Sviestą paplakite, kol padidės jo tūris ir pabals, sudėkite grybus, pagardinkite druska, pipirais, šlakeliu citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
5. Sviestą sudėkite į dubenėlį ir atvėsinkite šaldytuve.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams