Ingredientai
- Miltai 270 g sviestinei tešlai
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š. sviestinei tešlai
- Sviestas 230 g sviestinei tešlai
- Rudasis cukrus 60 g sviestinei tešlai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. sviestinei tešlai
- Abrikosai 1 kg 500 g - abrikosų įdarui ir 15 vnt. - pyragui papuošti
- Cukrus 1 st. 0,5 - abrikosų įdarui
- Anakardžių riešutai 1 st. 0,5 - pyragui papuošti
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite abrikosų įdarą: abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, pasmulkinkite, sumeskite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens, suberkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies, kol masė taps tiršta. Ataušinkite.
- Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, įmaišykite vanilinį cukrų, pamažėle persijokite su krakmolu sumaišytus miltus ir užmaišykite tešlą.
- Pusę jos krėskite į apvalią kepimo skardą, paskleiskite sluoksnį abrikosų tyrės. Klokite likusią tešlą, ją dailiai suplokite drėgnomis rankomis, išdėliokite per pusę perpjautas abrikosų puseles, įspauskite riešutus.
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol viršus dailiai pagels.
- Prieš tiekdami galite pabarstyti milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita