Ingredientai
- Sviestas 225 g kambario temperatūros
- Cukrus 0,5 st.
- Druska 0,25 arbat. š.
- Miltai 290 g galima naudoti speltų
- Kiaušinių tryniai 2 vnt.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite kartu su cukrumi ir druska, kol taps baltas ir labai purus. Įmaišykite po vieną trynį, paskiausiai suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
2. Suformuokite iš tešlos rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę, ir šiek tiek atvėsinkite šaldytuve (nešaldykite tešlos pernelyg, ypač jei ją suksite mėsmale, nes bus labai sunku formuoti sausainius. Tešla turi būti gana minkšta).
3. Išspaudę tešlos juosteles supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, ir sudėliokite skardoje, išklotoje kepimo popieriumi.
4. Kepkite apie 12–14 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.