Ingredientai
- Miltai 2 puodelis
- Sviestas 175 g
- Miltelinis cukrus 80 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį nutarkuotų žievelių
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Džemas 1 vnt. mažas indelis apelsinų arba kinkanų
Kaip gaminti
1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.
2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.
3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinų žieveles, vanilinį cukrų.
4. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą.
5. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo.
6. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš tiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita