Ingredientai
- Sviestas 175 g kambario temperatūros
- Rudasis cukrus 85 g
- Miltai 200 g
Kaip gaminti
1. Sviestą ir cukrų sudėkite į dubenį ir mediniu šaukštu ištrinkite iki vientisos masės.
2. Suberkite ir įmaišykite miltus, rankomis užminkykite vientisą, nelimpančią tešlą.
3. Padalinkite tešlą perpus ir iš kiekvieno gabalėlio suvyniokite maždaug 5 cm storio volelį. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite 1 val. arba kelioms dienoms į šaldytuvą. Šaldiklyje tešlą galima ir užšaldyti iki 1 mėnesio.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180C (arba 160C su ventiliatoriaus funkcija).
5. Tešlą supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, sudėliokite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 10 –12 min.
6. Atvėsinkite kepimo skardoje.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Velykos