Ingredientai
- Miltai 350 g
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š. galite berti ir bulvių
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 160 g ištirpinto
- Cukrus 150 g labiausiai tinka smulkus rudasis
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Vanilės pupelių pasta 0,5 arbat. š. arba keli lašai ekstrakto
- Pekaninių karijų riešutai 120 g susmulkintų; ir dar keliolika jų puselių sausainių viršui
Kaip gaminti
1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Atidėkite šį mišinį į šalį.
2. Kitame didesniame dubenyje sumaišykite ištirpintą dar šiltą sviestą su cukrumi, tada įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ar pastą, gerai išmaišykite.
3. Į skystąjį mišinį suberkite miltus ir kapotus pekanus, kruopščiai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų. Tešla atrodys drėgnoka ir sunkiai minkoma – taip ir turi būti.
4. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis ar šaukštu gnybkite maždaug graikinio riešuto dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite skardoje. Kai visus sudėliosite, mažiausiai valandai, geriau – kelioms, o galima ir nakčiai dėkite skardą į šaldytuvą.
5. Sausainiams pabuvus šaldytuve, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kiekvieną sausainį įspauskite po nesmulkintą pekano riešuto puselę, pabarstykite druska (ji suteiks balansą, atsvers saldumą – tačiau galite ir neberti).
6. Kepkite apie 10 min., kol sausainiai kiek iškils ir paruduos, tačiau neperkepkite. Leiskite kiek atvėsti dar skardoje, o vėliau perkelkite ant grotelių kepiniams vėsinti ar į plačią lėkštę.