Ingredientai
- Peletrūnas 3 g ryšelis
- Česnakai 2 vnt.
- Agurkai 8 kg
- Juodieji pipirai 2 arbat. š. žirneliais
- Juodieji serbentai: (lapų) 10 vnt.
- Krapai 1 sauja
- Krienai 100 g 5 - 6 - griežinėliai šaknies
- Druska 2 valg. š. 1 l - vandens - stambios
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Garstyčios 2 valg. š. sėklos
Kaip gaminti
- Agurkus pamerkite keturioms valandoms į šaltą vandenį. Nupjaukite jų galiukus ir sudėkite į rauginimui skirtą indą, prieš tai dugną padengusios puse visų prieskonių (krapų, serbentų lapų, česnakų ir pan.). Likusius prieskonius sudėkite ant agurkų viršaus.
- Vandens reikės tiek, kad jis apsemtų agurkėlius inde, kuriame juos raugsite. Vandenį pasūdykite, sudėkite cukrų ir pašildykite, kad ingredientai ištirptų. Atvėsinkite sūrymą iki 50 °C ir supilkite jį ant agurkų.
- Tuomet juos uždenkite ir prislėkite sunkiu daiktu, tarkime, akmeniu. Palikite 1–3 paroms ir tuomet skanaukite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita