Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 400 g žiedų
- Pomidorai 100 g vyšninių
- Aliejus 1 st. ¼ - padažui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių ir žiupsnelis žievelės - padažui
- Kokosas 1 valg. š. aliejaus arba kokoso žiedų padažo salotoms - padažui
- Garstyčios 2 arbat. š. Dižono - padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - padažui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - padažui
- Lazdynų riešutai 2 valg. š. smulkintų - padažui
- Bazilikai 1 valg. š. smulkinto - padažui
Kaip gaminti
- Supjaustykite brokolius ir vyšninius pomidoriukus ir sumaišykite dubenyje.
- Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Įmaišykite du arbatinius šaukštelius dižono garstyčių, kokoso aliejaus, pipirų ir druskos. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Užpilkite padažą ant brokolių ir pomidoriukų, gerai išmaišykite ir palikite salotas šaldytuve gerai valandai.
- Prieš valgydami užberkite smulkintų riešutų ir šviežio baziliko.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita