Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis
- Krapai 1 sauja ryšulėlis
- Salierai 1 vnt. ryšulėlis lapų
- Grybai 500 g 0.5 l - voveraičių
- Svogūnai 2 vnt.
- Grietinėlė 100 ml
Kaip gaminti
- Bulves nuskuskite, sutarkuokite bulvių trintuve. Kartu įtarkuokite 1 svogūną.
- Prieskonines žoleles (galite naudoti ir kitas Jūsų mėgstamas žoleles) susmulkinkite.
- Į tarkį įmuškite kiaušinius, sudėkite žalumynus (nepagailėkite, žalumynų turi būti daug), druską, pipirus, (galima įdėti kelis šaukštus miltų), viską išmaišykite.
- Įkaitintoje keptuvėje, aliejuje, kepkite blynukus.
- Kitoje keptuvėje, su trupučiu aliejaus, pakepinkite voveraites.
- Kai voveraitės išsitroškina, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir dar pakepkite.
- Pabarstykite druska, pipirais, pilkite grietinėlę.
Skanaus!
Recepto autorė Vita Klišaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Konkursai: Mano superpatiekalas iš bulvių
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita