Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. virti
- Ridikėliai 50 g
- Gražgarstės 1 sauja lapelių
- Sultenės: (lapelių) 1 sauja
- Alyvuogės 1 vnt. mažas indelis juodųjų su kauliukais
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona saldžioji
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Čiobreliai 1 valg. š. šviežių
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Paprikas supjaustykite juostelėmis, kiaušinius supjaustykite į keturias dalis, salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite, ridikėlius po kelis kartus įpjaukite įstrižai, neįpjaukite iki galo.
2. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvų aliejų, citrinų sultis ir čiobrelius, pasūdykite, paskaninkite pipirais. Visas sudedamąsias salotų dalis išdėliokite į salotines ir apšlakstykite užpilu. Prie salotų puikiai tinka šviežia bandelė.
Čiobreliai taip pat labai stipraus aromato ir turėtų būti saikingai vartojami, jie labai tinka tik su tokiais pat aromatingais prieskoniais – mairūnais, rozmarinais arba laurų lapais. Šios žolelės puikiai tinka į kepsnius, sriubas, grybų patiekalus, pikantiškas salotas, troškinius, ryžius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita