Ingredientai
- Šamas 120 g rūkyto
- Obuoliai 1 vnt.
- Salotos 1 sauja šviežių lapelių
- Agurkai 1 vnt. trumpavaisis
- Ridikėliai 5 vnt.
- Sultenės 1 sauja
- Pistacijos 2 g
- Burokėlių lapeliai 1 sauja
- Sezamų aliejus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas lapines salotas – taip jos išlaikys maistines medžiagas. Tuomet – smulkintą rūkytą šamą.
2. Ant viršaus dėkite plonomis juostelėmis daržovių skustuku supjaustytą agurką, ketvirtį plonai pjaustyto obuolio, burokėlių ir sultenių lapelius, plonai pjaustytus ridikėlius.
3. Viską apšlakstykite sezamų aliejumi ir užberkite smulkintų pistacijų. Salotos paruoštos, skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos