Ingredientai
- Dilgėlės 1 sauja šviežių jaunų dilgėlių lapelių
- Saulėgrąžos 1 st. daigintų
- Kanapių sėklos:(maltų lukštentų) 1 valg. š.
- Ciberžolė 1 arbat. š. 1,5
- Žalioji citrina 1 vnt. 0,5
- Garstyčios 1 arbat. š. 0,5 maltų grūdelių
- Karis 1 arbat. š. 1,5
- Sezamų aliejus 4 valg. š. sėklų aliejaus
- Vanduo 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Dilgėlių majonezą paruošite akimirksniu. Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės.
- Šis majonezas – tikra vitaminų bomba. Ypač skanu jį valgyti su įvairių daržovių šiaudeliais ar tepti ant duonelės.
Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Padažai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita