Ingredientai
- Grybai 600 g 0.5 l - šviežių ir saujelė džiovintų baravykų
- Sultinys 500 ml natūralaus vištienos ar daržovių
- Sviestas 4 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Bulvės 2 vnt.
- Grietinėlė 150 ml
- Maskarponės sūris 200 g 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Čiobreliai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Petražolės 1 arbat. š. kapotų, pagal skonį
- Riešutai 1 valg. š. maltų
Kaip gaminti
- Džiovintus grybus užmerkite nedideliame kiekyje vandens ir palikite 3 valandas, kad išmirktų.
- Tada nuspauskite ir supjaustykite kubeliais, bet skysčio neišpilkite.
- Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į puodą su vištienos sultiniu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės.
- Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite, kol dailiai pagels, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto, tada suberkite džiovintus grybus, apie 10 min. patroškinkite ir suverskite į puodą su bulvėmis.
- Ten pat supilkite nuo džiovintų grybų likusį skystį. Sriubą užvirinkite, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, apie 10 min. pavirkite.
- Suberkite čiobrelius, įmaišykite grietinėlę, maskarponę, kelias minutes pakaitinkite ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Šviežius baravykus nuvalykite, šiek tiek pasmulkinkite, pasūdykite, pagardinkite druska ir pipirais, pakepinkite likusiame svieste, apibarstykite kapotomis petražolėmis, maltais riešutais ir po lygiai išdalykite į dubenėlius su sriuba.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita