Ingredientai
- Kopūstai 500 g baltagūžių
- Svogūnai 2 vnt.
- Ryžiai 1 st. pusė puodelio ilgagrūdžių
- Jautienos sultinys 1 l gali būti tirpus
- Vištienos sultinys 1 l gali būti tirpus
- Aliejus 1 valg. š.
- Muskatas 1 arbat. š. 1/4 tarkuoto
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedais. Ryžius nuplaukite.
2. Į storasienį puodą įpilkite aliejaus. Puodą pavartykite, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios ugnies.
3. Sudėkite svogūnus, kopūstus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.
.4 Supilkite abiejų rūšių sultinį, suberkite ryžius, pagardinkite pipirais, muskato riešutu, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita