Ingredientai
- Aliejus 1 valg. š.
- Kopūstai 500 g baltagūžių
- Svogūnai 2 vnt.
- Daržovių sultinys 2 l
- Ryžiai 100 g ilgagrūdžių
- Kokosų drožlės 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Muskatas 1 arbat. š. ¼ šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų
Kaip gaminti
1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedeliais. Ryžius nuplaukite.
2. Į storasienį puodą supilkite aliejų, pavartykite puodą, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios ugnies.
3. Sudėkite svogūnus, kopūstus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.
4. Supilkite sultinį, suberkite ryžius, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita