Ingredientai
- Bulvės 800 g virtų
- Miltai 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Rūkyta šoninė: (kiaulienos - padažui) 400 g
- Grietinė 4 valg. š. padažui
- Svogūnai 1 vnt. padažui
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. žiupsnelis pagal skonį - padažui
Kaip gaminti
- Bulves išvirkite, sutrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
- Tešlą padalinkite į keletą dalių, iš kiekviens dalies suformuokite po " dešrą " ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
- Kepimo skardą ištepkite sviestu, sudėkite švilpikus ir kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Maždaug po 15min iš kiekvienos pusės.
Padažas:
- Šoninę supjaustykite gabaliukais, pakepinkite.
- Įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną.
- Riebalus išpilkite. Dėkite grietinę, žalumynus.
Skanaus!
Recepto autorė: Ernesta B.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Mano superpatiekalas iš bulvių
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita