Ingredientai
- Raudonasis svogūnas 2 kg
- Cukrus 200 g
- Aliejus 50 ml
- Vynas 200 ml raudonojo
- Balzaminis actas 2 valg. š. 2 - 3
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį
- Čiobreliai 3 vnt. 3 - 4 šakelės šviežių arba 1 arbat. š. - džiovinto
Kaip gaminti
- Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi ir kepkite ant mažos kaitros, kol svogūnai susmegs.
- Nuolat maišykite. Jeigu naudojate džiovintus čiobrelius, įberkite jų iš karto.
- Šviežius žalumynus sukrėskite kepimo pabaigoje.
- Į apkeptus svogūnus supilkite vyną ir actą. Kaitinkite, kol išgaruos.
- Įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
- Svogūnus sukrėskite į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.
- Puikiai tinka kaip pagardas prie ožkų pieno sūrio, paukštienos patiekalų ir pašteto.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita