Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. lakštas
- Parmezano sūris 200 g tarkuotas
- Kumpis 150 g vytintas kiaulės
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Svogūnai 5 vnt. dideli
- Krakmolas 1 valg. š.
- Jogurtas 300 g natūralus
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite. Lakštą įtieskite į apvalią kepimo formą, kraštelius užlenkite į vidų.
2. Suberkite 100 g tarkuoto parmezano ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, vytintą kumpį susmulkinkite.
4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkintus svogūnus ir maišydama kepkite, kol taps skaidrūs.
5. Suberkite smulkintą kumpį ir skrudinkite 2–3 minutes. Abu keptus produktus sumaišykite, tolygiai paskirstykite tešlos dubenyje.
6. Plakimo inde gerai suplakite kiaušinius, natūralų jogurtą ir krakmolą. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, pasūdykite ir dar kiek paplakite. Gautą masę irgi supilkite į tešlos dubenį. Viršų apibarstykite likusiu parmezanu.
7. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita