„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas
Svogūnų pyragas / Tinklaraščio "Saulėta virtuvė" nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 170 g rupių kvietinių - tešlai
  • Sviestas 8 valg. š. atšaldyto, nedideliais kubeliais supjaustyto - tešlai
  • Druska 1 arbat. š. ½ arbat. š. tešlai ir pagal skonį įdarui
  • Cukrus 5 g tešlai
  • Vanduo 4 valg. š. 2–4 valg. š. labai šalto vandens - tešlai
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. įdarui
  • Raudonasis svogūnas 350 g 2-3 dideli - įdarui
  • Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežiai maltų - įdarui
  • Pienas 120 ml įdarui
  • Grietinėlė 130 ml riebios - įdarui
  • Kiaušiniai 3 vnt. dideli - įdarui
  • Muskatas 1 arbat. š. žiupsnis - įdarui
  • Sūris 140 g tarkuoto fermentinio - įdarui

Kaip gaminti

Skonis: 9,5/10. Bijoti, kad pyrage bus daug svogūnų, tikrai nėra ko. Jie juk sukepa, suminkštėja ir tampa labai malonaus skonio, o pagardinus grietinėle, sūriu bei prieskoniais, skonis tampa išties puikus. Dar tikrai kepsiu šį pyragą, rekomenduoju ir jums.

1. Supjaustykite sviestą kubeliais ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 15 minučių (kuo ilgiau, tuo geriau).

2. Sumaišykite miltus, druską, cukrų, sudėkite sviestą ir trinkite pirštais, kol susidarys trupiniai. Po šaukštą pilkite vandenį ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Neperminkykite – net ir ją paruošus, turi matytis mažučiai sviesto gabaliukai.

3. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ar dėkite į plastikinį maišelį ir valandai įdėkite į šaldytuvą.

4. Išėmusi iš šaldytuvo, palikite kambario temperatūroje 5-10 minučių. Tada įklokite ją į 22,5 cm. skersmens apvalų kepimo indą, gražiai užlankstykite kraštus ant indo sienelių (galima tešlą kočioti ir įkloti iškočiotą lakštą, bet aš tešla indą išklojau pirštais).

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Tešlą uždenkite kepimo popieriumi ir ant jo užberkite pupelių ar ryžių.

6. Kepkite apie 15 minučių. Išėmę iš orkaitės leiskite kelias minutes atvėsti. Nuimkite kepimo popierių su ryžiais ar pupelėmis.

7. Vėl šaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol tešla gražiai pagels.

8. Svogūnus perpjaukite pusiau, išimkite šerdis ir supjaustykite plonomis riekelėmis.

9. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, šiek tiek pasūdykite. Retkarčiais pamaišydama, kepkite apie 10 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės ir taps rusvi.

10. Pusę paruošto tarkuoto sūrio suberkite ant keptos tešlos. Ant viršaus paskleiskite sluoksnį svogūnų.

11. Išplakite pieną, grietinėlę ir kiaušinius. Pagardinkite muskatu bei pipirais, pasūdykite. Plakinį užpilkite ant svogūnų. Apibarstykite likusia dalimi tarkuoto fermentinio sūrio.

12. Kepkite apie 40–45 minutes. Palaukite apie 10–15 minučių, kol pravės ir tada jau galite raikyti.

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Kategorijos

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.