Ingredientai
- Miltai 500 g tešlai
- Mielės 50 g tešlai
- Pienas 300 ml tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai ir įdarui pagal skonį
- Aliejus 3 valg. š. 2 valg. š. tešlai ir 1 valg. š. įdarui
- Cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis tešlai
- Svogūnai 1 kg įdarui
- Grietinė 150 g arba natūralus jogurtas (įdarui)
- Kiaušiniai 3 vnt. įdarui
- Rūkyta mėsa (įdarui) 150 g
- Kmynai 1 arbat. š. pusė šaukštelio maltų (įdarui)
- Čiobreliai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų (įdarui)
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis tarkuotų riešutų (įdarui)
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Mieles apibarstykite cukrumi ir palikite, kol suskystės. Miltus persijokite, sumaišykite su druska, supilkite skystas mieles, pašildytą pieną, šaukštą aliejaus ir maišikliu ar rankomis užminkykite tešlą. Ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti.
2. Paruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Rūkytą mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iš pradžių pakepinkite mėsos gabaliukus, paskui sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol jie pasidarys skaidrūs. Įdarą pagardinkite prieskoniais, jeigu reikia, pasūdykite.
3. Pakilusią tešlą dar kartą suminkykite, iškočiokite turimos skardos dydžio lakštą. Juo išklokite aliejumi pateptą kepimo formą, uždenkite švaria pašluoste ir palikite šiltoje vietoje dar kartą pakilti.
4. Kiaušinius išplakite su grietine ar jogurtu, įmaišykite į ataušusį įdarą ir viską sukrėskite ant pakilusios tešlos lakšto. Pirmąsias 10 min. pyragą kepkite 200°C karštumo orkaitėje, paskui temperatūrą sumažinkite iki 180°C ir kepkite dar 3 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita