Ingredientai
- Svogūnai 500 g
- Jautienos sultinys 1 l
- Sviestas 100 g
- Miltai 1 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Sūris 150 g pvz., Džiugo
- Pusė prancūziškojo batono
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Šviežiai malti, pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. Pagal skonį
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišydama kepkite svieste apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol jie gražiai apskrus, bet jokiu būdu nesudegs. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus aromato.
2. Svogūnams baigiant kepti, įspauskite česnakus, viską gerai išmaišykite ir įberkite nepilną šaukštą miltų.
3. Svogūnus sukrėskite į didelį puodą su verdančiu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį.
4. Nepamirškite sriubos pasūdyti ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius gilius dubenėlius, į kiekvieną dėkite po nedidelę riekelę prancūziškojo batono.
6. Sriubos indelius kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę, ištraukusios kiek atvėsinkite ir užberkite tarkuoto sūrio.
7. Kad sriuba būtų pikantiškesnė, šliūkštelėkite į ją truputį brendžio arba vyšnių trauktinės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų