Ingredientai
- Sviestas 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 7 vnt. 6-7
- Česnakai 4 skiltelės
- Garstyčios 1 valg. š. aštrios
- Cukrus 1 valg. š.
- Miltai 3 valg. š.
- Vynas 200 ml baltas sausas
- Daržovių sultinys 2 l
- Parmezano sūris 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
- Duona 1 vnt. balta
Kaip gaminti
1. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir 10–15 minučių kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje ant mažos ugnies. Į baigiamus kepti svogūnus suberkite cukrų, smulkiai pjaustytus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Galiausiai sudėkite žalumynus, garstyčias ir miltus.
2. Svogūnų masę sukrėskite į puodą su karštu sultiniu, užvirkite ir supilkite baltąjį vyną. Įberkite druskos, pipirų ir virkite ant mažos ugnies 1,5–2 valandas.
3. Orkaitėje (galite naudoti ir skrudintuvą) apkepkite duonos riekeles. Sutarkuokite šiek tiek parmezano.
4. Sriubą kartu su svogūnais išpilstykite į karščiui atsparius indus, ant viršaus uždėkite duonos riekeles ir apibarstykite sūriu. Kepkite 160–180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių arba kol ištirps sūris.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita