Ingredientai
- Svogūnai 1 kg
- Sviestas 50 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Sultinys 2 l 2,5
- Vynas 150 ml baltojo
- Brendis: 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Batonas 4 riekės 4 - 8 prancūziškojo
- Sūris 80 g 80 - 100 - tarkuoto kietojo
Kaip gaminti
- Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, apibarstykite žiupsniu cukraus.
- Į puodą storomis sienomis įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, palaukite, kol sviestas išsilydys.
- Sudėkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros apie pusvalandį, kol svogūnai suminkštės ir pagels.
- Per sietelį pasijokite miltus, viską išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį, vyną uždenkite ir virkite apie pusvalandį.
- Apskrudinkite prancūziškojo batono riekeles. Sutarkuokite sūrį.
- Kai sriuba išvirs, ją pagardinkite druska bei pipirais.
- Supilstykite sriubą į indelius, ant viršaus uždėkite po skrebutį ir užberkite sūrio. Kepkite, kol sūris išsilydys.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita