Ingredientai
- Svogūnai 10 vnt. vidutinių
- Sviestas 100 g
- Miltai 1 valg. š.
- Alus 1 vnt. Pale ale
- Vištienos sultinys 1 l
- Garstyčios 1 valg. š. Dižono
- Duona 6 riekės skrudintos šviesios
- Čederio sūris 200 g tarkuoto stipraus
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Supjaustykite svogūnus riekelėmis ir nepridegančiame prikaistuvyje pakepinkite svieste iki minkštumo bei aukso spalvos.
2. Maišydami įberkite miltus ir patroškinkite apie minutę.
3. Supilkite alų ir pamaišydami užvirinkite.
4. Supilkite apie 3 stiklines sultinio ir dar kartą užvirinkite.
5. Sudėkite garstyčias, druską ir pipirus. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių. Jei reikia – įpilkite dar sultinio.
6. Iki 140 laipsnių temperatūros įkaitinkite orkaitę.
7. Į karščiui atsparius dubenėlius supilkite sriubą. Į kiekvieną dubenėlį įdėkite riekelę skrudintos duonos ir apibarstykite sūriu.
8. Šildykite orkaitėje, kol sūris išsilydys ir paruduos. Patiekite karštą.