Ingredientai
- Vanduo 2 l mėsos sūrymui
- Druska 0,5 st. mėsos sūrymui
- Kiauliena 1 kg nugarinės; keptai kiaulienai
- Apelsinai 1 vnt. keptai kiaulienai
- Žalioji citrina 1 vnt. keptai kiaulienai
- Aitrioji paprika 1 vnt. keptai kiaulienai
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. keptai kiaulienai
- Česnakai 5 skiltelės keptai kiaulienai
- Raudonėliai 2 arbat. š. džiovintų; keptai kiaulienai
- Kuminai 1 arbat. š. keptai kiaulienai
- Aitriosios paprikos milteliai 1 arbat. š. keptai kiaulienai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. keptai kiaulienai
- Fetos sūris 150 g
- Kalendros 1 sauja šviežių
- Salsa padažas 8 valg. š.
- Tortilija 2 vnt. pakuotės mažų
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite ir paruoškite sūrymą vandenyje ištirpindami druską. Į sūrymą sudėkite pjaustytą mėsą ir statykite bent kelioms valandoms, o geriausiai per naktį, į šaldytuvą.
2. Kai mėsa įsisūrės, nusausinkite jos gabaliukus ir sudėkite į kepimo indą. Mėsą apibarstykite prieskoniais ir apliekite aliejumi. Išspauskite apelsino ir žaliosios citrinos sultis, užpilkite ant mėsos. Šalia mėsos dėkite ketvirčiais supjaustytą nuluptą svogūną, pusiau perpjautą papriką ir česnakų skilteles. Viską gerai išmaišyte, kad mėsa vienodai pasidengtų prieskoniais, indą uždenkite folija ir statykite kepti į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę 3 valandoms.
3. Per tą laiką pasiruoškite salsos padažą, supjaustykite sūrį ir kalendras.
4. Kai mėsa iškeps, nuimkite foliją. Kiaulienos gabaliukus plonai suplėšykite ir statykite dar 10 minučių apskrusti į 250 laipsnių orkaitę.
5. Per tą laiką ant sausos keptuvės iš abiejų pusių pašildykite tortilijų paplotėlius. Kad jie neatšaltų, uždenkite folija ir kartu su visais takų priedais neškite į stalą.
6. Ištraukite iš orkaitės mėsą ir, kol karšta, statykite ant stalo. Takas kiekvienas galės pasiruošti pagal savo skonį ir poreikius.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių