Ingredientai
- Makaronai 250 g "Tagliatelle"
- Rūkytas upėtakis 500 g
- Džiovinti pomidorai 4 vnt. jei aliejuje – 4 puselės, jei sausi – 2 valg. š.
- Pomidorai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Sūris 100 g parmezano
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoškite padažą – sutrinkite viską trintuvu. Padažas turi būti šaltas.
2. Išvirkite makaronus ir sumaišykite juos su dalimi padažo. Į lėkštės dugną dėkite rūkyto upėtakio, ant viršaus makaronų, paskui vėl upėtakio. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite parmezano.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas |
Receptas Gidono Šapiro-Bilo
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita