Ingredientai
- Goji uogos 40 g džiovintų
- Kokosų drožlės 60 g
- Moliūgo sėklos 40 g
- Migdolų sviestas 50 g
- Tahini pasta 50 g
- Datulės 6 vnt. Medjool; be kauliukų
- Kokosų aliejus 1 valg. š. nerafinuoto
Kaip gaminti
1. Trintuvo inde išsukame datules su kokosų aliejumi iki vientisos masės, šiek tiek šviesesnės, negu buvo iš pradžių. Dedame į dubenėlį kartu su ožerškio uogomis, kokosų drožlėmis, moliūgų sėklomis, migdolų sviestu ir tahiniu. Viską gerai išmaišome, nebijokite to daryti rankomis.
2. Gautą masę dedame į metalinę13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą. Laikome šaldymo kameroje bent porą valandų, o geriausia – per naktį.
3. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į pailgas juostas, o šias susmulkiname nedideliais gabalėliais.
4. Laikome šaldymo kameroje. Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.
Patarimas: Batonėliams nurodome naudoti 13×13 cm metalinę formelę be dugno, bet jeigu jos neturite, tai ne problema: paprastą mažą kepimo formelę išklokite maistine formele ir suformuokite reikiamą batonėlių dydį, neužpildydami pilnos formelės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai