Ingredientai
- Sviestas 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š. geriausia – kokosų
- Svogūnai 2 vnt. vidutinio dydžio, supjaustyti gabalėliais
- Imbieras 1 vnt. 4 cm ilgio šaknies gabalėlis, smulkiai supjaustytas arba sutrintas
- Česnakai 4 skiltelės sutrintos
- Morkos 2 vnt. sutarkuotos burokine tarka
- Cukinijos 600 g be odelės ir be minkštimo, supjaustyta kubeliais
- Raudonojo kario pasta 3 arbat. š. tailandietiškos
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Daržovių sultinys 1 l arba vištienos sultinio, arba vandens
- Pomidorai 2 vnt. supjaustyti (arba 1 šaukštas pomidorų pastos)
- Kokosų pienas 125 ml arba kokosų grietinėlės
- Kalendros 1 sauja patiekimui
- Petražolės 1 sauja patiekimui
- Žalioji citrina 1 vnt. supjaustyta skiltelėmis; patiekimui
- Riešutai 1 sauja skrudintų; anakardžių arba pekanų, arba kedro
Kaip gaminti
1. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite riebalus ir juose apkepinkite svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite imbierus ir česnaką. Dar minutę pakepinkite maišydami.
2. Sudėkite sutarkuotas morkas, ir dar pakepinkite apie 2 minutes. Tada suberkite cukinijas, apibarstykite ciberžole ir paprika ir toliau šiek tiek pakepinkite (apie 5 min.). Sudėkite raudonąją curry pastą ir gerai išmaišykite. Supilkite sultinį (arba vandenį), įberkite druskos, šaukštelį cukraus ir užvirinkite. Uždenkite puodą ir virinkite apie 10 minučių. Bebaigiant virti sudėkite pomidorus arba pastą, išmaišykite, ir dar porą minučių pavirkite. Pabaigoje supilkite kokosų pieną arba grietinėlę, ir sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
3. Patikrinkite, ar netrūksta druskos, rūgštelės (galite įspausti šiek tiek laimo sulčių, o likusį laimą patiekite ant stalo). Patiekite su riešutais, laimo sultimis, pabarstykite kalendromis arba petražolėmis
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Tailandiečių