Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 0,5 vnt.
- Imbieras 1 vnt. šviežio, nykščio dydžio gabaliukas
- Citrinžolė 1 vnt. lazdelė
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Kaffir laimo lapai 4 vnt. jei neturite, nedėkite
- Vištienos sultinys 500 ml arba daržovių
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt.
- Grybai 200 g šviežių
- Kokosų pienas 1 vnt. pakuotė kreminio
- Žuvies padažas 3 valg. š.
- Žalioji citrina 1 vnt. iš pusės išspaustos sultys, kita pusė - patiekimui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Kokosų aliejus 1 valg. š. kepimui
- Kalendros 1 sauja šviežių; pateikti
- Svogūnų laiškai 5 vnt. pateikti
- Makaronai 200 g azijietiškų ryžių
Kaip gaminti
1. Pasiruoškite visus prieskonius. Svogūną, česnakus, imbierą nulupkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką ir imbierą sukapokite. Aitriąją papriką irgi susmulkinkite, jei norite mažiau aštrios sriubos, jos sėklas pašalinkite.
2. Puode ant kokosų aliejaus pakepinkite pirma svogūnus, po to česnakus su imbierais ir aitriąsias paprikas, įmeskite citrinžolės lazdelę ir laimo lapus.
3. Grybus ir vištieną nusplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Prie apkeptų prieskonių berkite vištieną, ją apkepkite, o po to suberkite ir pjaustytus grybus, kuriuos kartu apkepkite. Kai viskas bus apkepę supilkite į puodą sultinį ir užvirkite. Virkite apie 10 minučių.
4. Per tą laiką ryžių makaronus atskirame puode užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Vienam žmogui naudokite vieną lizdelį ryžių makaronų. Viename pakelyje rasite 4 makaronų lizdelius.
5. Į išvirusią sriubą pilkite žuvies padažą, įspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių, skaninkite druska ir cukrumi, supilkite kokosų pieną ir dar kelias minutes pavirkite.
6. Į sriubos dubenėlius dėkite išbrinkusių, nusunktų ryžių makaronų ir juos užpilkite paruošta sriuba. Apibarstykite kapotomis kalendromis ir svogūnų laiškais, patiekite su žaliosios citrinos skiltele.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Tailandiečių