Ingredientai
- Avinžirniai 0,5 vnt. indelio konservuotų
- Pupelės 0,5 vnt. indelio konservuotų
- Kokosų pienas 200 ml
- Raudonojo kario pasta 1 arbat. š. jei neturite, pakeiskite šaukšteliu tarkuotos imbiero šaknies ir šaukšteliu trinto česnako
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis, smulkiai supjaustytas
- Moliūgai 300 g supjaustyto mažo kąsnio kubeliais
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Sultinys 0,5 st. arba vandens
- Čili pipiras 1 g pagal skonį
- Žuvies padažas 1 valg. š. arba pagal skonį
- Špinatai 1 sauja didelė; jaunų
Kaip gaminti
1. Puode storu dugnu arba gilesnėje keptuvėje pakaitinkite 2 šaukštus kokosų pieno kartu su raudonojo kario pasta (arba, jei neturite – tarkuotą imbiero šaknį ir trintus česnakus).
2. Suberkite svogūnus ir moliūgus, ir maišydami kaitinkite porą minučių. Suberkite ciberžoles ir papriką, supilkite likusį kokosų pieną, suberkite konservuotus avinžirnius ir pupeles, įpilkite sultinio, ir virinkite ant nedidelės ugnies, kol moliūgas taps minkštas (priklausomai nuo moliūgo rūšies, užtruksite apie 8-15 minučių).
3. Pačioje pabaigoje sudėkite špinatus, sumaišykite, ir nukelkite nuo ugnies. Jei trūksta sūrumo, įpilkite žuvies padažo (arba įberkite druskos).
4. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę čili pipirais, kalendrų lapeliais, ir pašlakstę laimo sultimis.
*Jei naudosite ne konservuotas pupeles ir avinžirnius, o džiovintas, jas užmerkite iš vakaro, o tada išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Tailandiečių