Ingredientai
- Tamarindų pasta 2 valg. š. arba 4 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
- Rudasis cukrus 3 valg. š. arba palmių
- Žuvies padažas 3 valg. š.
- Aitriųjų paprikų pasta 1 valg. š. pvz., Sriracha
- Makaronai 140 g ryžių (rice noodles)
- Aliejus 1 valg. š.
- Krevetės 10 vnt.
- Šalotinis svogūnas 2 vnt. pjaustyti griežinėliais
- Česnakai 2 skiltelės pjaustytos griežinėliais
- Kiaušiniai 1 vnt. lengvai paplaktas
- Žemės riešutai 2 valg. š. smulkintų skrudintų
- Šparaginės pupelės 1 st. nuplikytų; tinka ir šaldytos
- Svogūnų laiškai 2 vnt. smulkinti
- Kalendros 2 valg. š. smulkintos
- Žalioji citrina 4 skiltelės
Kaip gaminti
1. Sudėkite į puodelį tamarindų pastą (arba žaliųjų citrinų sultis), žuvų padažą, cukrų, aitriųjų paprikų padažą ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol cukrus ištirps.
2. Ryžių makaronus paruoškite pagal pakuotės rekomendacijas.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite krevetes, česnakus, svogūnus ir kepkite maišydami 2 minutes.
4. Sudėkite ryžių makaronus, padažą, išmaišykite ir patraukite visą masę į keptuvės šoną.
5. Supilkite į paliktą vietą keptuvėje kiaušinio plakinį ir kepkite maišydami, kol kiaušinį pradės traukti.
6. Sudėkite šparagines pupeles, žemės riešutus ir maišydami kepkite minutę. Sudėkite svogūnų laiškus, kalendrą ir nuimkite nuo kaitros.
7. Patiekite „Pad Thai“ su žaliosios citrinos griežinėliais.
Idealiausia „Pad Thai“ gaminti WOK keptuvėje. Nieko tokio, jei jos neturite, gaminkite patiekalą plonadugnėje arba ketaus keptuvėje, kuri sudėjus produktus gali vėl greitai įkaisti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Tailandiečių