Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt.
- Tigrinės krevetės 16 vnt.
- Kiaušiniai 12 vnt. putpelių
- Mėlynas svogūnas 1 vnt.
- Pipirai 1 vnt. šviežias čili salotoms ir pusė padažui
- Salotos 250 g „Ledkalnio“
- Aliejus 4 valg. š. augalinio padažui
- Sojų padažas 6 valg. š.
- Žuvies padažas 1 valg. š.
- Austrių padažas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. sultys padažui
- Cukrus 3 arbat. š. padažui
- Česnakai 1 vnt. šviežias, kapotas padažui
- Imbieras 1 vnt. šviežias kapotas padažui
Kaip gaminti
1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.
2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų.
3. Ant baklažanų dėkite virtų putpelių kiaušinių puseles, žiedais pjaustytą mėlyną svogūną, keptas tigrines krevetes, žiedais pjaustytą čili pipirą.
4. Salotas apšlakstykite padažu, ypač keptus baklažanus.
5. Padažas: į dubenį įpilkite sojų, žuvies, austrių padažo, citrinų sulčių, augalinio aliejaus, įberkite cukraus ir maišykite kol jis ištirps. Į padažą suberkite smulkiai kapotus česnaką,imbierą ir čili pipirą.
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Ščesnavičius |
Receptas virtuvės šefo Roberto Ščesnavičiaus
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita