Ingredientai
- Žuvis 600 g 4 talismanų filė gabaliukai po 150 g
- Pomidorai 600 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š. (pagal poreikį)
- Citrinos 1 vnt. 3 šaukštai citrinų sulčių
- Svogūnų laiškai 50 g
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žuvį pasūdykite, pabarstykite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite kubeliais (galite naudoti ir savo sultyse konservuotus pomidorus). Česnako skilteles susmulkinkite, o svogūną perpjaukite į aštuonias dalis. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, česnakus, sukrėskite pomidorus ir apie 2 min. patroškinkite. Nukėlę nuo ugnies, suberkite svogūnų laiškus, kaparėlius, pasūdykite, įberkite pipirų.
4. Atkirpkite 50 cm plėvelės. Vieną jos galą užriškite, viduje paskleiskite pomidorus, ant jų sudėkite žuvį ir užriškite. Jei neturite plėvelės, galite vynioti ir į foliją, tik tokiu atveju svarbu sandariai įvynioti, kad neišbėgtų padažas.
5. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 20 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai