Ingredientai
- Paprikos 6 vnt. žaliosios nedidelės, neaitriosios ispaniškos
- Čoriso dešrelės: 6 vnt.
- Duona 6 riekės balta
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Medus 2 arbat. š.
- Balzaminis vyšnių padažas: 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
- Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte karšto aliejaus, tada sukrėskite medų, balzaminį padažą, įspauskite truputį citrinų sulčių, sudėkite dešreles ir maišydama mediniu šaukštu, kad neprisviltų, kepkite jas apie 10 min., kol apsivels karameline mase.
- Baltos duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kad būtų traškios.
- Paprikas nuplaukite, sumeskite į gilią keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kepkite, kol pipirai patamsės.
- Išgriebtus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Ant kiekvienos duonos riekelės dėkite po papriką ir po dešrelę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų