Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. didelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. sulčių
- Aliejus 50 ml kepimui
- Kukurūzai 2 vnt. kelios šaldytos arba šviežios burbuolės
- Paprikos 100 g trečdalis raudonos paprikos garnyrui
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.
2. Kad tarkė nepatamsėtų, į ją įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, tada įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kapotus svogūnus, blynų tešlą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
3. Iš paruoštos tešlos šaukštu formuokite blynus ir kepkite karštuose riebaluose, kol iš abiejų pusių dailiai apskrus.
4. Iškeptus blynus išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, tada išdėkite į lėkštes.
5. Blynus tiekite su pagal nurodymus ant pakuotės išvirtomis kukurūzų burbuolėmis ir paprikos juostelėmis.
Kulinaro patarimas. Tokius blynus gardu ruošti ir su įdaru. Saujelę 5 val. mirkytų džiovintų grybų išvirkite, susmulkinkite ir su kapotu raudonuoju svogūnu pakepinkite svieste. Nepamirškite įdaro pagal skonį pasūdyti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita