Ingredientai
- Bulvės 2 kg
- Pienas 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 3 valg. š.
- Virtos triušio kulšelės 4 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Svogūnai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 4 vnt.
- Česnakai 1 vnt. žiupsnis laiškinių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnis
- Petražolės 1 arbat. š. žiupsnis džiovintų
- Rozmarinai 1 arbat. š. žiupsnis
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnis
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Grietinė 100 g
- Sviestas 100 g
- Taukai 100 g
Kaip gaminti
1. Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirkite su pipirais, lauro lapeliais ir druska.
2. Bulves sutarkuokite su 1 baltu svogūnu ir dalinai nusunkite. Užvirkite pieną ir supilkite į masę, išmaišykite. Įplakite kiaušinį, įberkite šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilkite į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėkite į įkaitintą orkaitę.
3. Kepkite apie 20 min., kol tik „susiims", bet dar bus nepilnai iškepęs plokštainis.
4. Taukuose ar kitokiuose riebaluose apkepkite raudonus svogūnus, po to suberkite tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinkite. Tuomet sudėkite smulkintą triušieną, įdėkite lauro lapelių, įmalkite ketverių pipirų (ketverių pipirų malūnėlis), įberkite smulkintų bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant, troškinkite apie 10 min.
5. Išimkite plokštainį ir patikrinkite, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padarykite peiliu, padėjus skardą ant drėgno skuduro.
6. Tuomet ant plokštainio klokite troškinį ir vyniokite į ruloną, stenkitės, kuo standžiau. Kepkite apie 15 - 20 min., kol apskrus.
7. Formuokite triušį. Užpilkite sviesto - grietinės padažu su šviežiomis petražolėmis. Papuoškite saliero lapais.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita