Ingredientai
- Miltai 180 g tešlai
- Sviestas 90 g minkšto; tešlai
- Kiaušinių tryniai 4 vnt. 2 tešlai ir 2 įdarui
- Cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Vanduo 2 valg. š. ledinio; tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. įdarui
- Pomidorai 300 g idealu, kumato; įdarui
- Pienas 100 ml
- Varškės sūris 100 g 75 g įdarui ir 25 g patrupinti ant viršaus
Kaip gaminti
1. Mediniu šaukštu išsukame labai minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos iki purios masės. Įmaišome kiaušinių trynius, du šaukštus labai labai šalto vandens ir miltus. Suminkome į vieną rutulį – neperminkome, kai tik „susikabina“, nebeminkome. Pakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad sušaltų, geriausiai – per naktį.
2. Tešlą iš šaldytuvo išimame prieš pusvalandį iki tolimesnio tartos ruošimo.
3. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
4. Pomidorų kietąsias dalis išpjauname peiliu ir tada supjaustome.
5. Lengvai sumaišome kiaušinį, trynius, pieną, 75 g smulkiai supjaustyto rūkyto varškės sūrio.
6. Praėjus pusvalandžiui tešlą šiek tiek paminkome tarp rankų, kol ji taps kočiojama, bet ne per daug. Kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Naudojame 24 cm skersmens šone atsegamą kepimo formą, kurią išklojame tešla suformuodami ir kelių cm aukščio kraštelį.
7. Pilame įdarą, ant viršaus išdėliojame pomidorus ir juos apibarstome 25 g smulkiai supjaustyto rūkyto varškės sūrio. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 45 minutes.
8. Iškepus leidžiame šiek tiek pravėsti, valgome šiltą. Skanus šis kepinys ir atvėsęs.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis