Ingredientai
- Miltai 300 g paprastų miltų arba migdolų miltų - tartaletėms
- Miltelinis cukrus 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių - tartaletėms
- Sviestas 175 g 125 - sukapoto gabalėliais - tartaletėms ir 50 - minkšto sviesto - kremui
- Citrinos 1 vnt. žievelės - tartaletėms
- Kiaušiniai 7 vnt. 1 - trynys - tartaletėms ir 6 - tryniai - kremui
- Vanduo 4 valg. š. 4 - 6 ledinio - tartaletėms
- Pienas 500 ml vanilės kremui
- Vanilinis cukrus 3 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - kremui
- Cukrus 90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - kremui
- Kukurūzų miltai:(kremui) 3 valg. š.
- Uogos: papuošimui 3 st.
Kaip gaminti
Tartaletės:
- Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
- Įmaišykite trynį.
- Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
- Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
- Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
- Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
- Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.
Vanilės kremas:
- Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
- Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
- Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
- Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita