Ingredientai
- Sviestas 170 g
- Kiaušiniai 2 vnt. kiaušinis ir baltymas
- Cukrus 80 g
- Miltai 260 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1,5
- Šokoladas 200 g nedidelių gabaliukų
- Rudasis cukrus 1 st. 0,5
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilė 1 vnt. ankštis
Kaip gaminti
- Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, aštriu peiliu iškrapštykite sėklytes.
- Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį į didelį dubenį.
- Kitame inde iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite kiaušinio baltymą ir viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Į sviesto ir cukraus masę po truputėlį berkite miltus, įmaišykite vanilės sėklytes ir užmaišykite tešlą. Iš jos drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, juos suplokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- Į kiekvieną sausainėlį įspauskite šokolado gabalėlių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–17 min., kol dailiai pagels.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita