Ingredientai
- Aliejus 2 valg. š. rapsų
- Nugarinė: (pjaustytos gabaliukais) 1 kg
- Svogūnai 2 vnt. pjaustyti
- Česnakai 3 skiltelės smulkiai sukapotos
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. 1 - 2 SANTA MARIA
- Laurų lapai 3 vnt. SANTA MARIA
- Aitrioji paprika 3 valg. š. miltelių - SANTA MARIA
- Dribsniai 5 g 1 arbat. š - SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Gvazdikėliai 2 vnt. 2 - 3 - SANTA MARIA
- Alus 330 ml arba porterio
- Sultinys 500 ml jautienos arba vištienos
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Pomidorai 2 vnt. pjaustyti be sėklų - garnyrui
- Kalendros 20 g pusės ryšulėlio stambiai smulkintų - garnyrui
- Grietinė 200 g garnyrui
- Pupelės 400 g raudonųjų - garnyrui
- Tortilija 1 vnt. pakuotė - SANTA MARIA TEX MEX - garnyrui
Kaip gaminti
- Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų.
- Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus.
- Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus.
- Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas.
- Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno.
- Jei reikia, įpilkite truputį vandens. Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
- Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį.
- Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš.
- Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
- Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita