Ingredientai
- Sviestas 125 g
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai supjaustytas
- Džiūvėsiai 3 valg. š. maltų
- Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė ir sultys
- Žalioji citrina 1 vnt. tarkuota žievelė ir sultys
- Peletrūnas 2 arbat. š. šviežio smulkinto arba 1 šaukštelio džiovinto malto
- Kalendros sėklos 1 arbat. š. maltų
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
- Lašiša 600 g 4 gabaliukai po 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt. plaktas
- Briuseliniai kopūstai 500 g apvirti ir apkepti svieste; garnyrui
Kaip gaminti
1. Ištirpinkite sviestą keptuvėje. Sudėkite svogūnus ir maišydami pakepinkite 3-5 minutes, kol suminkštės, bet neparuduos.
2. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir gerai sumaišykite svogūnus su džiūvėsėliais, citrinos bei žaliosios citrinos žievele ir sultimis, peletrūnu ir kalendra.
3. Supjaustykite tešlą į keturis lygias dalis ir suformuokite 4 stačiakampius (30 x 15 cm).
4. Ant kiekvieno stačiakampio uždėkite po gabalėlį lašišos taip, kad tešlą būtų galima perlenkti ir užspausti iš kraštų „uždarant“ lašišą viduje.
5. Ant lašišos uždėkite pagamintą mišinį ir lengvai paspauskite, kad pasidengtų visas filė plotas. Sutepkite tešlos kraštus plaktu kiaušiniu ir „uždarykite“ lašišą tešloje, suformuodami pyragėlius.
6. Tešlos viršuje kartą ar du su šakute pradurkite skylutes garui išleisti, aptepkite paviršių plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę.
7. Kepkite 30 minučių. Iškepusią patiekite karštą su garnyru.
Galima kepti ir vientisą lašišos filė bagalą, jį suvyniojus į vieną tešlos lakštą. Taip pat verti dėmesio eksperimentai su žolelėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis