Ingredientai
- Sūris 2 vnt. 2 gabalėliai bri sūrio
- Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla 2 vnt. lakštai
- Bruknių uogienė su kriaušėmis 2 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Trapučiai 2 vnt.
- Obuoliai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais išteptą kepimo skardą, tada peiliu apvaliai nupjaukite kampus, kad būtų lengviau užlankstyti.
2. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite bruknių uogienės su kriaušėmis, tada dėkite po sūrio gabalėlį ir kruopščiai užlankstykite tešlos kraštelius, kad sūris neištekėtų.
3. Kad kepinio viršus dailiai blizgėtų, aptepkite jį kiaušinio plakiniu ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
4. Kepkite apie 12–15 min., o iškepus leiskite sūriui pravėsti, kad nenusiplikytumėte.
Kulinaro patarimas. Jeigu manote, kad sūrio gabalėlis per didelis, perpjaukite jį skersai pusiau. Plonesnį sūrio gabalėlį bus lengviau užlankstyti ir nekils pavojus, kad nuo karščio jis ištekės per kraštus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita